Heeft u vragen, neem dan contact met mij op. Heeft u chronische pijnklachten – herstel problemen of vermoeidheidsklachten, dan is APS therapie een hele goede behandeling voor u. Ik heb met deze Therapie al vele mensen geholpen met hun klachten, zoals colitis ulcerosa – reuma – hernia – Fybromyalgie – overspannen – burnout – slaapproblemen – botbreuken – herstel na knie operatie –
Heeft u vragen, neem dan contact met mij op.

Massage

Massage op therapeutische basis

Al sinds eeuwen is men zich bewust van de helende werking van aanraking en massage. Het blijkt een uitstekende methode voor het behandelen van allerhande klachten en kwalen. Massages kun je onderverdelen in klassiek en segmentaal. Segmentaal is een afstammeling van de klassieke massage methode, waarbij via reflexzones de klachtgebieden worden behandeld. De klassieke massage bestaat onder andere uit ontspanningsmassage en massage die op een betere doorbloeding is gericht. Klassieke massage wordt ook gebruikt om uw lichaam en geest met elkaar in evenwicht te brengen, zodat stress en spanning verdwijnen. In mijn praktijk maak ik voornamelijk gebruik van klassieke massage.

Massage gericht op storingen, inwendige organen en functies daarvan

Segmentale massage is een therapeutische massagetechniek die gericht is op storingen in het geheel, inwendige organen en functies daarvan. In een spier of spiergroep kan de storing zich uiten door een langdurige samentrekking, waardoor in die spier soms een pijnlijke plek ontstaat. Als door spanning of stress in het zenuwstelsel chronische overbelasting ontstaat, kan het functioneren van spieren en organen verstoord worden. Door overbelasting is het zenuwstelsel niet meer in staat de juiste keuzes te maken. Wanneer uw zenuwstelsel tot rust gedwongen wordt, door bijvoorbeeld segmentale massage, kunnen uw lichamelijk klachten verholpen of nog belangrijker, minder worden.